Ingmos Auxess Duresse (Copie)

Copie har lämnat oss i stor sorg och saknad den 9 januari 2007.

Copie köptes på Ingmos kennel 1994 som brukshund, men snart tog jaktträningen över och vi insåg vilka fina egenskaper hon besatt. Hon blev vår stamtik och grund till kennel LE-Cop´s. Hon fick vara med och sätta namn på kenneln. Meriteringen på utställning och jaktprov gick snabbt, men framförallt verkade hon som apportör och spårfinnare på de praktiska jakterna. Hon fick tre kullar och vi har behållit valpar från alla kullarna. Där finns bla Belle som två gånger blivit Labradormästare, meriterad i elitklass jakt och har CKn på utställning. Också Ewas följeslagare på jakterna. Mackan (SUCH DKUCH Le-Cop´s Cop-Bell) har också Copie som mor. Kullsystern Molly (LE-Cop´s Copacabana) är också dubbelmeriterad med Cert och pris i elitklass jakt. Copie fick se en kull barnbarnsbarrn i fjor, och just nu finns ytterligare en kull i fjärde led.

Copie gjorde sitt sista officiella framträdande på Labradormästerskapet 2006 i Skåne. Hon gick stolt och glad in i ringen med fyra avkommor. Efter kom hennes dotter Am med sina avkommor. En fantastiskt känsla för oss med sammanlagt 10 hundar - alla dubbelmeriterade, och alla (utom Copie) hade deltagit i mästerskapets båda dagar. Ett svårslaget minne.

Copie var alltid hälsan själv. Under sin levnadstid var hon inte någon gång hos veterinär pga sjukdom. Hon var glad och pigg in i det sista. Tyvärr orkade hon inte mera en dag. Vi fick akut ta bort henne. Hon fick leva ett rikt och glatt hundliv i nästan 13 år. Det kändes rätt att hon fick somna in. Nu lever hon vidare i våra hjärtan och som Eric uttrycker det: "mamma, nu är hon hos Hobbe i himlen".

OM COPIE

Copie (Ingmos Auxey Duresses) föddes 17/3-1994 på Orust i Bohusläns skärgård. Ewa fastnade genast för denna mycket söta tikvalp. I maj körde Ewa upp och hämtade vad som skulle bli vår stamtik. På våren 1997 startade Ewa jaktträning med Copie.Trots att hon redan då var tre år gammal visade hon att detta var något som fanns i blodet. Copie har fått en etta i nybörjarklass på jaktprov och har sedan fått en trea i öppen klass. På officiell utställning har Copie fått förstapris i ökl. Hennes fina lynne tillsammans med hennes naturliga jaktegenskaper gjorde att vi bestämde oss för att ta en kull valpar i december 1997. Hane togs ut och den lycklige blev Kamrats Neuman (Valle) som samma år blivit Svensk Labradormästare. Vi beslutade oss att ta en ny kull 1999. Hane blev Such Carpennys Rusty Kamrats.