LE-Cop´s Am by Disney

Am föddes den 16 februari 1998 e: Kamrats Neuman (Valle)u: Ingmos Auxey-Duresses  (Copie) 

Efter lång och trogen tjänst, orkade inte hennes kropp mera. Det var dags att ta avsked av vår älskade Am.

Den 29 juni 2011 fick hon åka till hundhimlen. Då var hon drygt 13 år gammal. Bilden nedan är tagen i våras. Hon var fortfarande alert i huvudet, framför allt när det kastades apporter och bollar. 

Am var vår förstfödda den 16 februari 1998. Bland kullsyskonen fanns även brodern Abu, som höll Am sällskap tills för något år sedan. De föddes båda i en stor kull undan Copie och efter Valle (Kamrats Neuman).

Am blev Ewas trogna  jaktkamrat och kämpade tillsammans på jaktproven. Där hade hon en mycket stor vilja och god näsa för viltet. Det gick i ett snabbt tempo när hon var i sitt esse - och det var hon för det mesta. Hon fick så småningom ett 2 pris i elitklass. Då ska vi inte glömma att hon även mellan jaktproven fick tre kullar. En klart bedrift med tanke på att det var vår första hund vi körde aktivt på jaktprov. Hade vi vid denna tiden, själva haft bättre kunnande inom jaktträning, så är jag säker på att hon klarat sina ettor till JCh.  

På utställningssidan började hon med sin första  start med att bli BIS på Sydskånska kennelklubbens utställning, endast 4 månader och 2 veckor gammal. Det var många valpar med! En oerhört glad matte som i princip inte kunde något om utställning. 

Två år sedan fick hon sitt CK. Då visste en höggravid matte (Eric är född 2 veckor senare) inte att man skulle in i ringen igen för Bästa tik! Jag vet lite mera nu...

Hon deltog förstås på Labradormästerskapet några gånger. Med blandade resultat genom åren,  toppade hon sin meritlista med Veteranmästare 2006, på hemma plan i Skåne. Då hade hon också visats i avelsguppen med sina avkommor - som alla deltog på mästerskapet. Före Am gick hennes mamma Copie (då 10 år gammal) med sina avkommor - som också deltagit i mästerskpet. En höjdpunkt i vår uppfödar gärning.

Nu tar nästa generationer vid. I sista kullen, R-kullen, födda 1 mars 2011 (nästan exakt 13 år efter Am föddes), är Abu farfarsfar till valparna. Generna finns kvar och det är vi glada för. Am var en fantastisk tik som alltid kommer att finnas i våra tankar och i våra hjärtan.

Vi älskar dig

Matte, husse och Eric